Ocean Monarch - Last View of Patmos

Καϊκια στην Πάτμο - Στο βάθος το Blue Aegean
Μύκονος, Ηράκλειο, Ρόδος, Κουσάντασι, Πάτμος, Σαντορίνη... Αυτό είναι το δρομολόγιο της τετραήμερης κρουαζιέρας του Ocean Monarch. Aυτό το πλοίο πλέον δεν υπάρχει καθώς πληροφορεί το maritimematters. To δρομολόγιο αυτό το εκτελεί τώρα το Blue Aegean.
Το πλοίο ήταν από τα καλίτερα που διέθετε η Ελληνική ναυσιπλοϊα αναψυχής. Το "Ocean Monarch" δυστυχώς, ολοκλήρωσε την ιστορία του! Τελευταία φωτογραφία του μπορεί κανείς να τη δει εδώ! Η εταιρία Ηπειρωτική δεν υπάρχει πλέον. Ο στόλος της βασίλευε στον κλάδο της κρουαζιέρας έως ότου πουλήθηκε για να διαλυθούν αργότερα αρκετά από τα πλοία αυτά.
Mε 18 ευρώ πήραμε ένα ταξί και κατεβήκαμε 2-3 παραλίες μακρύτερα όπου στο μέσο της αμμώδους ακτής πήρα θέση κάτω από ένα ισχνό δένδρο - λίγο μακρύτερα από την οργανωμένη πλαζ με τις ομπρέλες και τις αναπαυτικές ξαπλώστρες. Γύρω μας γυμνοί, βραχώδεις λόφοι, όπου στην άκρη ενός, διαγραφόταν η κομψή σιλουέτα ενός κάτασπρου γιωτ. Ξανά στα δροσερά, καταγάλανα νερά του Αιγαίου όπου λικνίζονταν τα καϊκα γεμάτα από λεπτά κοκκινωπά ψάρια. Αισθάνθηκα ανανεωμένος. Αργότερα μια ελαφριά αύρα μας τύλιξε στη χώρα της Πάτμου όπου ήπιαμε την παγωμένα μπίρα μας, συνοδεία ενός ακόμη γύρου. Περιδιαβήκαμε τα λιγοσύχναστα μαγαζιά της προκυμαίας και αργότερα επιστρέψαμε στο πλοίο. Ταξιδιωτικές εντυπώσεις από την Πάτμο Peter Knego 2007

Η Christina Battler ήταν η cruise director... Πολύ συμπαθητική. Μας υπέδειξε ένα πολύ ωραίο κατάστημα για ψώνια στη Σκάλα - Πάτμου... - κοσμήματα με πολύ στυλ.
Στην επιστροφή μας κάλεσε σπίτι της στο Παλιό Φάληρο μαζί με δυο φίλους της που είχαν ταξιδιωτικό γραφείο. Μας ετοίμασε ένα περιποιημένο γεύμα Βραζιλιάνικων πιάτων καθώς καταγόταν από τη Βραζιλία. Η φιλοξενία ήταν ανάλογη της επαγγελματικής της ιδιότητας σαν διευθύντρια κρουαζιέρας: εξαιρετική!

Knego's - Ship blogs: Maritime Matters
φωτο από maritimematters.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος