Για ποια Γερμανία μιλάμε;

Στη βαρυσήμαντη πράγματι συνέντευξη του στη Γερμανική εφημερίδα Die Zeit, ο κ. Βενιζέλος φάνηκε αισιόδοξος για την ανάκαμψη της χώρας. Ως προς τις διάφορες λίστες και δη της αποκαλούμενης λίστας Λανγκάρντ, είπε πως είναι θέμα των φορο-διωκτικών αρχών - την οποία και είχαν στα χέρια τους πριν την δική του υπουργοποίηση ως υπουργός των Οικονομικών.

Ως προς τα μέτρα είπε πως είναι μονόδρομος γιατί έτσι έχει επιλέξει το μπλοκ των εταίρων μας για την παροχή οικονομικής βοήθειας. Σε όλα ήταν σαφής, πειστικός ως προς τη δικαιολόγηση των πολιτικών του Α΄ Μνημονίου και των υπολοίπων μεσοπρόθεσμων κλπ. - φυσικά πάντα από το μέρος της κρατούσας πολιτικής άποψης πως το Μνημόνιο είναι μονόδρομος.

Peer Steinbruck
Προς το μέσον της συνέντευξης είπε πως προσβλέπει στην ηγεμονία της Γερμανίας μέσα στην Ευρωζώνη. Ότι θέλει δηλαδή να ηγείται η Γερμανία κι εμείς φυσικά από τους Γερμανούς καθ' όσον είναι πανθομολογούμενο πως ουσιαστικά κυβερνούν οι Γερμανοί δια της Τρόικας.

Και ως εδώ καλά αν μας υποστήριζαν όμως σήμερα ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία, αντίπαλος της Μέρκελ, Peer Steinbruck άλλα λέει - πως το 2010 θα έπρεπε η Γερμανία να διασφαλίσει τα ελληνικά κρατικά ομόλογα για να μετριαζόταν η επακόλουθη επίθεση των αγορών! (βλέπε άρθρο) / πηγή Deutsche Welle / Skai
Αναλυτικά η συνέντευξη Βενιζέλου:

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Μωσαϊκό

Από σπιτικό τηγάνι