Κορμός με Ροδάκινα

Peaches Roll
Βρισκόμαστε στην εποχή που αφθονούν τα ροδάκινα. Μάλιστα τώρα τελευταία έχουν εμφανισθεί και τα "Εδέσσης" κάτι πλατιά, στρογγυλά ροδάκινα πολύ νόστιμα αν είναι φυσικά ώριμα και καλής σοδειάς - ροδάκινα πλακέ στο μανάβικο.
Κορμός Ροδάκινων
Υλικά Για το παντεσπάνι Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ 100 γρ κοσκινισμένη Ζάχαρη 130 γρ Αυγά 3 τεμ Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα Για τη γέμιση Κρέμα γάλακτος 300 ml Ροδόνερο 1 1/2 κουτάλι της σούπας Μαρμελάδα ροδάκινο 1/2 φλιτζάνι Ροδάκινα 2 τεμ ψιλοκομμένα

Εκτέλεση / Οδηγίες Για το παντεσπάνι :
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, στη μέτρια ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο το μείγμα και προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί καλά. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνο ταψί Νο 28 εκ – 32 εκ , αδειάζουμε το μείγμα ,το απλώνουμε να πάει παντού ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, πασπαλίζουμε με την ζάχαρη άχνη, στρώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, το αναποδογυρίζουμε εκεί και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό.

 Για την γέμιση : Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το ροδόνερο μέχρι να γίνει σαντιγί. Κρατάμε μια κούπα από την σαντιγί και την βάζουμε στο ψυγείο. Στην υπόλοιπη σαντιγί βάζουμε ψιλοκομμένα ροδάκινα. Ξεδιπλώνουμε το παντεσπάνι, αλείφουμε με τη μαρμελάδα ροδάκινο κι από πάνω απλώνουμε την σαντιγί με τα ψιλοκομμένα ροδάκινα. Τυλίγουμε ξανά σε ρολό κι απλώνουμε από πάνω την σαντιγί που διατηρήσαμε στο ψυγείο. Βάζουμε τον κορμό σε πιατέλα και γαρνίρουμε με ψιλοκομμένες φέτες ροδάκινο. Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ενώ διατηρείται στο ψυγείο για 4-5 μέρες.

Από chefoulis.gr