4 Ιουν 2016

Ρολά με Κοτοσαλάτα


Wraps με Κοτοσαλάτα

Υλικά - Τορτίγιες
  • 8 μεγάλες τορτίγιες
  • γαλλικό μαρούλι
  • ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
  • την κάτωθι κοτοσαλάτα
Υλικά - Κοτοσαλάτα:
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 340 γρ κοτόπουλο στήθος
  • 100 γρ. σέλερι ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. μαγιονέζα
  • 200 γρ μουστάρδα dijon (καυτερή!) ή άλλη
  • 80 γρ. σταφίδα μαύρη
  • 15 γρ. κάρυ
  • 5 γρ. μαϊντανός (ψιλοκομμένος εννοείται)
Εκτέλεση: Για τα wraps: Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης και την κοτοσαλάτα πάνω στην τορτίγια και τυλίγουμε σε σχήμα της αρεσκείας μας.
Εκτέλεση: Για την κοτοσαλάτα: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο, μέχρι να πάρει καλό χρώμα και από τις δύο πλευρές. Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180° C, μέχρι να ψηθεί μεν, αλλά να είναι ακόμα ζουμερό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, το ψιλοκόβουμε και το κρυώνουμε στο ψυγείο.
Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και «ιδρώνουμε» τα κρεμμύδια και το σέλερι μέχρι να μαλακώσουν, παραμένοντας όμως λίγο τραγανά. Τα αλατίζουμε και τα κρυώνουμε καλά.
Σε ένα μπολ τοποθετούμε το κοτόπουλο, τα κρεμμύδια με το σέλερι, καθώς και τα υπόλοιπα υλικά της κοτοσαλάτας. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, αλατίζουμε και δοκιμάζουμε. Τη χρησιμοποιούμε αμέσως ή τη διατηρούμε στο ψυγείο. Τα υλικά αρκούν για 16 wraps

Bon Appétit!

* Αυθεντική συνταγή από yiannislucacos.gr
* Για μια γρηγορότερη παρασκευή δες σελίδα Μικρή Κουζίνα