24 Ιουλ 2016

Κροκέτες Μελιτζάνας

Κροκέτες Μελιτζάνας Καλοκαίρι, ζέστη, τα τζιτζίκια στο φόρτε τους. Ένα καλοκαιρινό φαγητό - ελαφρύ και γευστικό είναι πάντα καλοδεχούμενο και η εποχή είναι των ζαρζαβατικών που ευδοκιμούν άφθονα τώρα: ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια, μελιτζάνες, αγγουράκια, Με μελιτζάνες η επιλογή μας για να φτιάξουμε κεφτεδάκια: Ζεστά, τραγανά, νόστιμα, καταφθάνουν στη λευκή πιατελίτσα τους να στολίσουν το τραπέζι μας, να κορέσουν την πείνα μας!

Υλικά:

Καλαθι αγορων:

Μελιτζάνες
αυγά
τρίμμα φρυγανιάς
τυρί τριμμένο
ηλιέλαιο
σκόρδο
κρεμμύδι
δυόσμος
μαϊντανός
  • 2 μελιτζάνες τριμμένες
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί ή φρυγανιά
  • 2/3 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κσ ελαιόλαδο 1 κσ ρίγανη 3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο 1 κσ δυόσμο με μέντα Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τη μελιτζάνα σε ροδέλες ή σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό για περίπου δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, βγάζουμε τα κομμάτια και τα στραγγίζουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Σε ένα μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά, τα αναμειγνύουμε και προσθέτουμε την μελιτζάνα κομμένη σε πολύ μικρά κομμάτια. Αν θέλετε το μείγμα να είναι ομοιογενές μπορείτε όλα τα υλικά να τα χτυπήσετε για λίγο στο μίξερ. Στη συνέχεια πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα τηγανίζετε χωρίς να τα αλευρώσετε σε καυτό λάδι. Υπάρχει και η εναλλακτική του ψησίματος στο φούρνο, στους 180-200 C για περίπου μία ώρα.
Η φριτούρα θα προσθέσει στο αποτέλεσμα: Βουτάμε σε χτυπημένο αυγό, κατόπιν σε φρυγανιά, μετά στο λάδι, ένα ένα τα κεφτεδάκια.

Συνταγή από back-to-nature.gr