Τέλεια Γιορτή

Τέλεια Γιορτή!
Cheese cake Oreo
Cheese-cake Oreo

Όλα ήταν τέλεια ετοιμασμένα: το σπίτι με τα γιορτινά του, η μουσική, το τραπέζι στρωμένο με τα καλά του σερβίτσια, τις άσπρες πετσέτες με το κόκκινο κορδελάκι και τον μικρό τάρανδο πάνω στο κλαδάκι του έλατου.

Όταν σερβιρίστηκε το φαγητό κι αυτό το ίδιο εορταστικό καλομαγειρεμένα κομματάκια μοσχαριού σε σάλτσα με κάστανα με ωραίο μπασμάτι ρύζι γαρνιτούρα. Η σαλάτα με το αβοκάντο πάνω σε στρώσεις τρυφερής γαλλικής σαλάτας με ντρέσιγκ που μοσχομύριζε. Στην αρχή όλων αυτών ήταν η σούπα από κολοκύθα με τζίντζερ και λίγο κάρυ με κλαδάκια πράσινου χορταρικού επάνω και στο τέλος τα δύο είδη γλυκών γαλακτομπούρεκο και μους σαρλότ, και αργότερα η τούρτα ορέο που έφεραν οι τελευταίοι συνδαιτημόνες.

Οι τούρτες - sine qua non παρουσίες, ήταν από το ζαχαροπλαστείο της περιοχής και οι δύο και εντυπωσίασαν με τη γευστική τους λεπτότητα, την απαλή τους εμφάνιση με τη σκούρα σοκολάτα καλυμμένη. Οι οικοδεσπότες γελαστοί και ευπροσήγοροι μέρα που ήταν! πηγαινοέρχονταν στη διπλανή κουζίνα τακτοποιώντας και φέρνοντας τα εδέσματα στο τραπεζάκι δίπλα στο μπουφέ. 

Το κρασί δύο ειδών γέμιζε τα ποτήρια, αρκούντως δροσερό - άξιος συμπαραστάτης μιας τέτοιας εορταστικής πανδαισίας.

«Κρύφτηκα πίσω από τις στοίβες με τα τσέρκια...έπρεπε ν’ ανακαλύψω το μεγαλύτερο μυστικό του εργαστηρίου...μέσα στον τεράστιο κάδο, το τυρί κρέμα και η ζάχαρη επιδίδονται σε έναν τρελό χορό...σε λίγο θα έπαιρνε μέρος και η κρέμα γάλακτος...με το πάτημα ενός κουμπιού, ο μάστορας δίνει εντολή να σταματήσει ο χορός...ηρεμία...ένα κάτασπρο μίγμα με βελούδινη υφή αποκαλύπτεται...τεράστια κομμάτια extra σοκολατένιου μπισκότου κυλάν επάνω στην κρέμα...με γρήγορες κινήσεις το έμπειρο χέρι κάνει κρέμα και μπισκότα ένα “σώμα”...προσπαθώ να συγκρατηθώ...τα τσέρκια γεμίζονται και παίρνουν τη θέση τους στο ψυγείο...μετά από λίγο μια στρώση ρευστής σοκολάτας θα καλύψει την επιφάνεια...λύγησα...ενέδωσα...δεν μετάνιωσα στιγμή...ήταν απόλαυση θεϊκή!!!»
Τα γλυκά από kosmikon.eu και cheese-cake.gr kyveli- κείμενο σε επισήμανση cheesecake.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις