Καθιστική ζωή

Ουράνιο Τοπίο
Όλα κινούνται, όλα αλλάζουν. Η κίνηση είναι υπέρτατη εκδήλωση ζωής. Γιατί να μένουμε προσκολλημένοι στην ακινησία;
Το θέμα της καθιστικής ζωής έχει αρχίσει να μας προβληματίζει πολύ. Συνεχώς διαβάζουμε πόσο κακό κάνει στον οργανισμό μας η καθιστική ζωή και ότι οι αρνητικές επιδράσεις της μπορούν ακόμα και να μειώσουν το χρόνο ζωής μας. Συνεπώς τα πράγματα είναι σοβαρά. Σκεφτείτε πόσο χρόνο περνάτε καθιστός. Μην υπολογίσετε μόνο το χρόνο που περνάτε στη δουλειά (αν κάνετε δουλειά γραφείου). Για σκεφτείτε καλά… Πόσες ώρες κάθεστε μπροστά από την τηλεόραση; Πόσο χρόνο περνάτε μπροστά από τον υπολογιστή όταν είστε σπίτι;
Τα πάντα ρει - Ηράκλειτος 🏃
🏅Ακόμα κι αν αθλείστε τακτικά, αυτό δεν κάνει ιδιαίτερη διαφορά στις αρνητικές συνέπειες της καθιστικής ζωής. Όμως, επειδή δεν γίνεται ξαφνικά να παρατήσουμε τις δουλειές και τις υποχρεώσεις μας και να είμαστε όρθιοι όλη μέρα, πρέπει να βρούμε άλλους τρόπους για να περιορίσουμε το χρόνο που περνάμε καθιστοί. Το πιο βασικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι πρέπει να κάνουμε διαλείμματα κάθε (το πολύ) 3 ώρες που περνάτε καθιστός.

Διάλειμμα δεν θεωρείται να πάμε μέχρι το μπάνιο και να γυρίσουμε πάλι στο γραφείο: Περπατήστε λίγο, κάντε δυο τρεις κύκλους. Θα χάσετε 5-10 λεπτά αλλά θα κερδίσετε καλύτερη υγεία. Επίσης, αντί να μιλάτε από το τηλέφωνο με το συνάδελφο σας που κάθεται στο διπλανό δωμάτιο, σηκωθείτε και περπατήστε μέχρι το γραφείο του. Παρκάρετε λίγο πιο μακριά από τον προορισμό σας για να κάνετε και μια σύντομη βόλτα πριν φτάσετε. Και αν θέλετε να δείτε τηλεόραση συνδυάστε το με λίγη γυμναστική, όπως διάδρομο ή λίγες ασκήσεις stretching. Αν χρησιμοποιείτε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δοκιμάστε να καθίσετε όρθιοι σε όλη τη διαδρομή ακόμα κι αν υπάρχει ελεύθερη θέση.
Με τέτοια μικρά κόλπα θα μειώσουμε σίγουρα το χρόνο που περνάμε καθιστοί και θα νιώσουμε μεγαλύτερη ευεξία κάνοντας συγχρόνως καλό στον οργανισμό σας.
Ξεκινάμε από τώρα! Διαβάζουμε αυτό το κείμενο όρθιοι ή κάνοντας μια βόλτα… Καθιστική ζωή ΣΤΟΠ!
🙊 (Κείμενο, αρχική πηγή biskotakimou.gr)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος