Μικρή Κουζίνα

  • Συνταγες Γλυκα

    • Κορμός Μπισκότων Η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτή τη συνταγή. Ανασκουμπωμένη τύλιγε στη λαδόκολλα το μείγμα των πτι-μπερ (Προσοχή και να 'ναι Παπαδοπούλου!) με τη σοκολάτα το γυρνούσε αρκετή ώρα στον πάγκο για να γίνει λείο και ομοιόμορφο. Το τοποθετούσε με περισσή προσοχή σε δίσκο στο ψυγείο. Όταν πλησιάζαμε εκεί για να βγάλουμε το γλυκό να γευτούμε τη γλυκιά, τραγανή του γεύση, εκείνη πλησίαζε προς εμάς και με το ένα χέρι στη μέση, με το άλλο κουνώντας το δάχτυλο του χεριού και μας έλεγε: Όχι ακόμη, δεν είναι έτοιμο. Όταν παγώσει θα το κόψουμε. Πηγαίνετε μέσα να διαβάσετε και θα σας φωνάξω μόλις το κόψω,..." —περιληπτικά η συνταγή...
    • Κορμός με Ροδάκινα Βρισκόμαστε στην εποχή που αφθονούν τα ροδάκινα. Μάλιστα τώρα τελευταία έχουν εμφανισθεί και τα "Εδέσσης" κάτι πλατιά, στρογγυλά ροδάκινα πολύ νόστιμα αν είναι φυσικά ώριμα και καλής σοδειάς. Ο κορμός είναι γλυκό ψυγείου βασικά, δροσερό γλυκό και πολύ αφράτο. Αν προσθέσεις μαζί με τα ροδάκινα και αμύγδαλα λεπτοκομένα και ελαφρώς καβουρδισμένα η συνταγή αυτή δεν θ' αφήσει κανέναν αδιάφορο! Με ένα απογευματινό παγωμένο τσάι κατά προτίμηση πράσινο, με λουίζα, ως το βραδάκι ενδείκνυται για το κέρασμα όχι μόνο του εαυτού μας αλλά και κάποιων φίλων που θα καλέσουμε για κουβεντούλα στο μπαλκόνι, κάποιο από τα ζεστά απογεύματα του Σεπτεμβρίου. —συνταγή
    • Σοκολατόπιτα γρήγορη Μια εύκολη συνταγή και στην ετοιμασία και στα υλικά. Ο χρόνος ψησίματος μόνο 18 λεπτά. Θα συμπληρώσει ένα φροντισμένο δείπνο με την εντυπωσιακή της παρουσία αλλά και με την αφράτη υφή. Η γεύση σοκολατένια τι άλλο, με άρωμα κονιάκ. Τα υλικά πάντως πρέπει να είναι αγορασμένα τελευταία για ένα αποτέλεσμα που θα είναι εφάμιλλο με την πιο πετυχημένη σοκολατόπιτα του θα παράγγελλες έξω ή που θα αγόραζες από τον φούρνο γνωστός για τα πετυχημένα του γλυκά, κουλούρια και μπισκότα. —συνταγή
    • Πουτίγκα ψωμιού με ρούμι Στη Λιβόνια της Λουιζιάνας εκεί που κυλά ο Μισισιπής ποταμός υπάρχει η έννοια της τοπικής κουζίνας με γεύσεις μάλλον εξωτικές και πικάντικες. Περισσότερο για το γραφικό του τοπίου αλλά και για την τοπική κουζίνα πλήθος τουριστών συρρέουν εκεί για να δούν τη Νέα Ορλεάνη, το ποτάμι, τα αποικιακού στιλ οικήματα - όλον εν γένει τον πολιτισμό creol. Οπωσδήποτε υπάρχουν και πολλά εστιατόρια κι ένα από αυτά το Joe's Restaurant, εκτός από τα κυρίως πιάτα με γαρίδες, όστρακα, ψάρια, ετοιμάζει και γλυκά με κυρίαρχο την πουτίγκα ψωμιού με ρούμι για το οποίο η πολύ γνωστή παρουσιάστρια στις Η.Π.Α. Oprah, είπε πως της άλλαξε τη ζωή! τώρα δηλαδή τι εννοούσε αυτή το ξέρει! εγώ λέω πως το είπε "κατ' ευφημισμόν" - για να τονίσει πόσο της άρεσε! Αυτό το γλυκό είναι του στιλ σαβαρέν δηλαδή αφράτο κέικ εμποτισμένο με άρωμα από κανέλα, ρούμι, καρύδα... Και ιδού η συνταγή
  • Συνταγες Φαγητα

    • Ρύζι με Μύδια Ξεπλένουμε τα καθαρισμένα απ' τα κελύφη μύδια (Μαρινόπουλου / ψυγεία) αφού έχουν σταθεί για αρκετή ώρα στο νερό για να κατακαθίσει η άμμος. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά έως ότου πιουν όλο το νερό τους. Σοτάρουμε με λάδι και θρυμματισμένο σκόρδο σε μέτρια φωτιά, σβήνουμε με κρασί Κουρτάκη ξηρό, προσθέτουμε ταμπάσκο, ντομάτα χυμό προσθέτοντας λίγο βραστό νερό  και τ' αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθούν και να δέσουν με τη σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι μπλου-μπόνετ Σκλαβενίτη ή άλλο της αρεσκείας μας. Το ρύζι φυσικά πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο: κι αυτό θα συμβεί μόνο αν βράσει κάπως al dente και μείνει με λίγο ζουμί όταν αποσυρθεί απ' το μάτι!  —Εικόνα και μια άλλη σχετική με μύδια συνταγή.
      Καλή Επιτυχία!
    • Τορτίγες με Κοτόπουλο Ένα πολύ νόστιμο φαγητό που αν και θεωρείται ορεκτικό ή σνακ είναι ένα πρώτης τάξεως χορταστικό φαγητό αν επαναληφθεί εις διπλούν. Χρειάζονται μεξικάνικες τορτίγιες όπου θα απλωθεί η γέμιση - που εκεί και έγκειται η νοστιμιά του εδέσματος. Τι περιλαμβάνει αυτή; γιαούρτι, μουστάρδα, κάρυ, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, σέλερι τριμμένο, ντομάτα σε ροδέλες, μαύρες σταφίδες, τέλος, το κυριότερο, κοτόπουλο. Λοιπόν: ψήνουμε στιγμιαία σε λαδωμένο -ελάχιστα, τεφάλ τις τορτίγες. Ετοιμάζουμε τη γέμιση με το κοτόπουλο που ψήνουμε αφού κόψουμε σε μικρούς σχετικά κύβους προσθέτοντας και τα λαχανικά. Απλώνουμε σε κάθε πίτα το γιαούρτι με τα μυρωδικά και τη μουστάρδα και μετά το κοτόπουλο. Δες πλήρη συνταγή
      Συνταγή από yiannislucacos.gr Καλή όρεξη!
    • Κροκέτες Μελιτζάνας Μ' αρέσουν πολύ οι κροκέτες. Τις προάλλες έφτιαξα κροκέτες με πατάτες και χαλούμι. Αυτή τη φορά δεν θα αντισταθώ οι μελιτζάνες όπως τις είχε ακουμπήσει στον πάγκο που καθόμουν ο μανάβης του διπλανού μίνι-μάρκετ ήταν άκρως δελεαστικές με το υπέροχο χρώμα τους με τις άσπρες ραβδώσεις, το καταπράσινο κοτσάνι, ήταν τρεις και αυτές θα έφτιαχναν τα ωραία κεφτεδάκια μελιτζάνας με τυρί, φρυγανιά, αυγό πασπαλισμένα με τη ροδοψημένη τους φριτούρα. Στο τραπέζι αργότερα με ένα ποτηράκι κρασί ρετσίνα Εκάβη ή Κουρτάκη θα αποτελούσαν ένα πρώτης τάξεως γεύμα ή δείπνο αναλόγως. Πλήρης συνταγή εδώ. Τι άλλο να πούμε; Καλή επιτυχία, και καλή όρεξη!

Δημοφιλείς αναρτήσεις