Πινακοθήκη Μαγικό Βουνό

Νατάσσα Νικολέτου - Λευκό

Μια νέα τάση στον τομέα των Εικαστικών Τεχνών είναι η ζωγαφική στις ετικέτες κρασιών. Ο ζωγράφος φτιάχνει το έργο του το οποίο στη συνέχεια εκτυπώνεται με συγκεκριμένη ειδική διαδικασία (μινιατούρα) στη φιάλη του κρασιού. Βέβαια μεγάλες οινοποιίες με το ανάλογο prestige, μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα αυτής της διαδικασίας.

Μία από αυτές είναι η οινοποιία Νίκου Λαζαρίδη. Στις εγκαταστάσεις στο Δοξάτο της Δράμας στους πρόποδες του Παγγαίου όρους όπου εδρεύει η Château Lazaridis, υπάρχει η Πινακοθήκη "Μαγικό Βουνό" όπου εκτίθενται τα έργα των ζωγράφων - ελλήνων και ξένων, που κατά καιρούς δημιούργησαν τις "ζωγραφικές ετικέτες". Το κοινό που επισκέπτεται την οινοποιία θα έχει την δυνατότητα να περιηγηθεί επίσης στην Πινακοθήκη στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του συγκροτήματος και να θαυμάσει τα έργα των ζωγράφων.

Αυτό που προσέχει κανείς πρωτίστως είναι τα έργα γεμάτα φως με αναπαραστάσεις είτε από την Ιστορία της Μακεδονίας, είτε από τη λάμψη της Φύσης. Οι ζωγράφοι έβαλαν τα δυνατά τους να αποτυπώσουν έργα γεμάτα τη δύναμη της φύσης, το φως, τα αρώματα. Συστατικά οπωσδήποτε ενός κρασιού με "ονομασία προέλευσης".

🎨 Περισσότερα για την Πινακοθήκη Μαγικό Βουνό εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος