Συγγραφεις

Μ. ΚΑΡΑΓΑΤΣΗΣ
Με μια φαντασία πλούσια και δημιουργική, ο Ντοστογιεφσκικός Μίτιας ειρωνεύτηκε τους πάντες μέσα απ' τα βιβλία του σα να ειρωνευόταν τον ίδιο του τον εαυτό —σα να εξομολογούνταν οι ήρωες του: Ένα παιχνίδι φαντασίας - αυτά ήταν όσα ζήσαμε!
TENNESSEE WILLIAMS
Ένας μέγιστος θεατρικός συγγραφεύς. Από τα ωραιότερα θεατρικά έργα, "Η Ρωμαϊκή Άνοιξη της Κας Στόουν" δείχνει το παιχνίδι του έρωτα απ' τις δύο του πλευρές και του δυνατού και του αδύναμου. Έτσι αναδεικνύεται καθαρά η Αναγκαιότητα των Ισορροπιών σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής ώστε να μπορεί να βιώνεται ομαλά, χωρίς επώδυνες εναλλαγές.
Βραβείο Pulitzer για το θεατρικό έργο "Λυσσασμένη Γάτα" με πρωταγωνιστές τους Λιζ Τέιλορ, Πωλ Νιούμαν.
EDWARD ALBEE 1928 - 2016
EDWARD ALBEE
"Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ;" Είναι το άγνωστο παιχνίδι των σχέσεων, του διπλανού, των διπλανών που μας περιβάλλει... Ποιος είναι ο φίλος ποιος ο εχθρός; Κι όλοι είμαστε εχθροί του ίδιου του εαυτού μας με την καχυποψία και το φόβο που μας διακρίνει. Μια εκ βαθέων εξομολόγηση των ανεκπλήρωτων πόθων και προσδοκιών από την πένα ενός σύγχρονου φυσιοδίφη της ανθρώπινης ψυχής που κατεβαίνει στα έγκατα της για να δείξει το απύθμενο βάθος της. Όμως όταν υπάρχει καταβύθιση στα σκοτεινά έγκατα υπάρχει και η ανύψωση στις φωτεινές κορφές... Τελικά η λύτρωση είναι συνώνυμη της Αγάπης.