Τελικός προορισμός η Γενεύη


Ο Bernard-Henri Levy θα ήθελε να τελειώσει τις μέρες του στη Γενεύη!
Οι Ελβετοί λοιπόν κατέχουν σε όλα τα πρωτεία. Ακόμη και στο τέλος της ζωής επιλέγεται η Γενεύη για διαμονή και δω λέμε ΕΟΚ Ευρώ που είσαι να σε βρω!

Ειρήσθω εν παρόδω πως επικεφαλίδα στο σαϊτ του έχει το μότο: Η Φιλοσοφία δεν έχει αξία παρά μόνο σαν Μάχημη Τέχνη.
Αυτό για να καταλαβαίνουν ακριβώς ορισμένοι φιλοσοφούντες εδώ και άλλοι περί πολλών τυρβάζοντες, τι σημαίνει άποψη και τι σημαίνει εκθέτω τις βαρυσήμαντες ιδέες μου. Από μακριά πολλά τραγούδια λέγονται... όταν όμως πλησιάσεις στο τοπίο καταπίνεις τη γλώσσα σου!

Έτσι και ο Α. Παπανδρέου έλεγε Εοκ - Νατο - Το ίδιο Συνδικάτο, αλλά αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών, καθώς επίσης και το περίφημο "Mea Culpa" ως προς τις συνομιλίες του εκείνης της εποχής με τον Τουρκούτ Οζάλ.

Βέβαια άλλο η πολιτική κι άλλο η Φιλοσοφία. Η Πολιτική είναι η Τέχνη του Εφικτού - και όσοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σ' αυτήν απογοητεύονται καθώς προσγειώνονται στην πραγματικότητα. Αυτός ο κανόνας  δεν ισχύει για μεγάλους πολιτικούς βλ. Βενιζέλο, ή για μεγάλους Αιθεροβάμονες βλ. βασιλιάς Κωνσταντίνος ο Α΄ που κατέστρεψε με τους επιτελείς του εκείνη την εποχή την Ελλάδα.