Δεν υπάρχει γη της Επαγγελίας

Nulle part terre promise
Προσφυγικό ζήτημα ένα πρόβλημα χωρίς λύση: Από το 2008 έως σήμερα το πρόβλημα έχει μεγαλώσει με αναπάντεχες επιπτώσεις για τις κατά τόπους ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενίας
Τίτλος: Nowhere Promised Land  (Πουθενά γη της επαγγελίας)
Σκηνοθεσία: Emmanuel Finkiel
Σενάριο: Emmanuel Finkiel, Maurizio Lozi
Παίζουν: Elsa Amiel (φοιτήτρια), Nicolas Wanczycki (στέλεχος), Haci Aslan (Κούρδος πατέρας)
Έτος: 2008
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 94΄
Τιμητικές διακρίσεις: Βραβείο Jean Vigo 👀 φεστιβάλ Λοκάρνο

Η ταινία του Emmanuel Finkiel καταπιάνεται με το προσφυγικό ζήτημα: ένα γκρουπ Κούρδων μεταναστών θέλει να πάει στην Αγγλία. Μια μαθήτρια ταξιδεύει μέσω του προγράμματος Europa και βιντεοσκοπεί τους περιπλανώμενους ανθρώπους. Ένα διευθυντικό στέλεχος εργοστασίου στην Ουγγαρία, συντάσσεται με τους απολυμένους εκεί.

Nulle part terre promise (2008) on IMDb
Ένα γκρουπ Κούρδων μεταναστών - ανάμεσα τους ένας πατέρας με το γιο του, προσπαθούν να πάνε στην Αγγλία κρυμμένοι μέσα σ' ένα φορτηγό, η σπουδάστρια του Europa, κινηματογραφεί άτομα προερχόμενα από ξένες χώρες που περιπλανώνται στους δρόμους της Ευρώπης, προσπαθώντας να τηλεφωνήσει σε κάποιον που ποτέ δεν βρίσκει, ένας νέος - στέλεχος επιχείρησης, με σκοπό να μεταφέρει ένα εργοστάσιο στην Ουγγαρία έχει να αντιμετωπίσει τους απολυμένους που διαμαρτύρονται ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου και την απόλυση τους.

Τρεις χαρακτήρες που διασχίζουν τη σημερινή Ευρώπη: ένας επιχειρηματίας, μια φοιτήτρια, ένας Κούρδος με το γιο του - προς Ανατολάς ή Δυσμάς, με φορτηγό ή με το αεροπλάνο, με ωτοστόπ ή τρένο, με ή χωρίς βίζα, δια μέσου της σύγχρονης Ευρώπης σε αναζήτηση μιας οικείας γης - γη της Επαγγελίας.

Όλοι έχουν έναν σκοπό: να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους: να βρουν μια θέση στη σύγχρονη Ευρώπη.
Η ταινία εντάσσεται στην πενταλογία Les Européens 2006 (3η)
👀 Το βραβείο Jean Vigo είναι Γαλλικό βραβείο, προς τιμήν νέου εμφανιζόμενου σκηνοθέτη με ταινία που να διακρίνεται για το ποιοτικό και άρτιο περιεχόμενο της - συνήθως απονέμεται σε μικρού μήκους ταινίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις