Σήμερα ξύπνησα νωρίς

Ευτυχώς η δυστυχώς...

Παλιά καρτ-ποστάλΌνειρο...

Ήταν ό, τι πρέπει η ώρα για να σηκωθώ... λίγο πριν απ' τις οκτώ. Το ραδιόφωνο έπαιζε κάτι τραγούδια που ήταν πολύ καλά. Ποιος ήταν ο καλεσμένος της εκπομπής αναρωτιόμουνα - ώσπου κάπου στο διάλογο με τον παρουσιαστή, άκουσα το όνομα του, Γιάννη τον απεκάλεσε και μετά έπαιξε άλλο ένα τραγούδι κι αυτό πολύ ωραίο - μια μίξη του "Αυτός ο άλλος" του Γούναρη με τον "50άρη" του Ζαμπέτα: "Είναι και οι δύο πολύ μάγκες" είπε αφοριστικά και πολύ αφοπλιστικά.


Ο Πενηντάρης 1971 - Γιώργος Ζαμπέτας 🎼🎼🎼


Νίκος Γούναρης - Αυτός ο Άλλος 1956 🎼🎼🎼

💛 Νίκος Γούναρης " Ένα βράδυ που 'βρεχε" βλέπε σχετικά

Ο καιρός φαινόταν μουντός αλλά είχε μπει για τα καλά η Άνοιξη και τραβούσε με βιασύνη μπροστά να συναντήσει το Καλοκαίρι - το Καλοκαίρι της Καρδιάς μας όπως θα έλεγε κάποιος στιχουργός. Στην κουζίνα για τον καφέ, είχε μείνει λίγη από τη χθεσινή κολοκυθόπιτα. Δοκίμασα πάλι την εξαίσια γεύση των κολοκυθιών τυλιγμένα στο λεπτό φύλλο. Η μέρα θα κυλούσε και πάλι ξεδιπλώνοντας τα μυστικά του χθες, χωρίς ν' αποκαλύψει κάποιο καινούργιο. Υπομονή χρειάζεται να περιμένεις κάτι που θα σε γεμίσει χαρά... Μια αναμονή για κάτι καινούργιο που θα φέρει κοντύτερα τη μαγεία που λαχταράς...

Στο μεταξύ το τραγούδι είχε κάποια πράγματα να πει Ήταν το "Ευτυχώς ή δυστυχώς" - ένα τραγούδι που σε νανούριζε απαλά έχοντας μόλις σηκωθεί απ' τον ύπνο. Μια γέφυρα συνέχειας της νύχτας που με βήματα σιγανά είχε αποχωρήσει καθώς η μέρα ξεκινούσε - πάντα φορτωμένη με τόσες υποσχέσεις. Το φως είχε γεμίσει το δωμάτιο ερχόταν μέσα από ένα κάδρο όπου διαγράφονταν μουντές οι σιλουέτες των γλαστρών στο απέναντι μπαλκόνι, το γκρίζο του ουρανό προμηνυόταν να ανοίξει σε λίγο για να βγει ο ήλιος, επισκέπτης της χαράς και της ελπίδας.

Όλα περνούν όλα είναι αμφίσημα Ευτυχώς ή δυστυχώς Σήμερα ας διαλέξεις το πρώτο και μάθε να ζεις μ' αυτό. Μια προοπτική για το βάρος που θα φύγει απ' την καρδιά, για τα φτερά που θ' ανοίξουν ορμητικά - αν και στην αρχή δειλά, που θα σε οδηγήσουν στην αποκάλυψη του μυστικού της νέας μέρας.

Ο ήλιος παίζει κρυφτό με τα σύννεφα. Όμως θα νικήσει αυτός που πιστεύει στο μυστικό της νέας μέρας: ότι θα 'ναι γεμάτο καλούς οιωνούς...


Γιάννης Μηλιώκας Ελένη Βιτάλη Ευτυχώς ή Δυστυχώς 1985 🎼🎼

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος