Βιολέτα

"Violeta" Isabel Allende

Violeta
Βιολέτα - Ιζαμπέλ ΑλιέντεΟ έρωτας στα χρόνια της χολέρας 2007

Πρόσωπα
Πρόσωπα στη Μεγάλη Οθόνη

Συνεχίζοντας την παράδοση του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκες με το "Εκατό χρόνια μοναξιάς", "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας", η Ιζαμπέλ Αλιέντε δημιουργεί με το νέο της μυθιστόρημα "Βιολέτα", μια εξαιρετική γυναίκα, ανασυνθέτοντας εκατό χρόνια Ιστορίας, πλάθοντας μια αξέχαστη ιστορία.

Υπόθεση:

Η Βιολέτα έρχεται στον κόσμο μια θυελλώδη νύχτα το 1920 σε μια οικογένεια με πέντε θορυβώδεις γιους. Από την αρχή η ζωή της γεμίζει με εξαιρετικά γεγονότα: στον απόηχο του Μεγάλου Πολέμου ως και την Ισπανική γρίππη που φθάνει ως τις ακτές της Νότιας Αμερικής, τη Χιλή, όπου βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε. 

Με την διορατικότητα του πατέρα της η οικογένεια θα περάσει αυτή την κρίση αλώβητη, όμως αντιμέτωπη με την καινούργια, αυτή της Μεγάλης Ύφεσης που έρχεται από τις ΗΠΑ ως το σπίτι τους  μεταμορφώνοντας την ήσυχη και ειδυλιακή ζωή που είχε ως τότε, η οικογένεια της χάνει τα πάντα και αναγκάζονται να μετοικήσουν σε ένα άλλο μέρος της χώρας, άγριο και απομακρυσμένο. 

Μεγαλώνοντας, σε ένα της γράμμα σε κάποιον άνδρα που αγαπά, η Βιολέτα διηγείται όλα τα καταστροφικά, συγκινητικά και παθιασμένα γεγονότα της ζωής της: χρόνια φτώχειας αλλά και του πλούτου, του απερίγραπτου πόνου με το χάσιμο αγαπημένων προσώπων, αλλα και χαράς... μια ζωή ανάγλυφη μέσα από τα σημαντικότερα γεγονότα της ιστορίας: τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών, την πτώση των τυράννων, και τελικά όχι μόνο μίας - της Ισπανικής, αλλά δύο πανδημιών - της σημερινής.

Με τα μάτια μιας γυναίκας με ακόρεστο πάθος, αποφασιστικότητα, αλλά και χιούμορ, θα προχωρήσει σ' όλη της τη ζωή. Για ακόμη μια φορά η Ιζαμπέλ Αλιέντε δημιουργεί μια επική διήγηση που ταυτόχρονα εμπνέει υπερηφάνεια και βαθειά συγκίνηση - ιδιότητες της ζωής της Βιολέτας που φθάνουν με αμεσότητα στον αναγνώστη. 

😍 Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο του 2022 - εκδότης διακαιωμάτων Bloomsbury

Gabriel Garcia Márquez 1927-20014 Κολομβιανός συγγραφεύς που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1982, γνωστός για το "Εκατό χρόνια μοναξιάς" /Cien anos de soledad '67, "Ο έρωτας στα χρόνια της χολέρας" /El amor en los tiempos del cólera
Isabel Allende, Χιλιανή συγγραφεύς κόρη του δολοφονημένου προέδρου της Χιλής Σαλβατόρ Αλιέντε γνωστή για "Το σπίτι των πνευμάτων" /La casa de los espiritos 1982 στο στυλ του Λατινο-αμερικανικου είδους που εγκαινίασε ο Marquez, "μαγικός ρεαλισμός" /magical realism.

👉 Αρχική πηγή πληροφοριων βιβλίου evripidis.gr


Guadalupe Pineda - Historia de un amor 🍋

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος