Μέσα στην Καταιγίδα

Μετά την Καταιγίδα

After the Storm

Vasiliy Lanovoy - Aleksandr Belyavskiy
Μέσα στην Καταιγίδα 1965Victoria Lepko Vasiliy Lanovov

Δύο πολλά υποσχόμενοι φοιτητές της Φυσικής οι Ολέγκ και Σεργκέι μελετούν τα καιρικά φαινόμενα με σημείο κύριου ενδιαφέροντος τους τους κεραυνούς. Έχουν ως ορμητήριο των μελετών τους την ύπαιθρο όπου εκεί υπάρχει μετεωρολογικός σταθμός αφ' ενός, αφ' ετέρου την αίθουσα διδασκαλίας όπου στον μαυροπίνακα λύνουν τα επίμαχα προβλήματα των φυσικών φαινομένων. Όραμα τους ο έλεγχος των φαινομένων αυτών. Στην πορεία ο πρώτος θα αλλάξει στόχο προς χάριν του προσωπικού του συμφέροντος, ο άλλος θα παραμείνει στην αλήθεια της αρχικής τους επιδίωξης.


Idu na Grozo 1965 17΄

Στοιχεία Ταινίας

Idu na grozu (1965) on IMDb
  • Τίτλος: Idu na Grozu (Μέσα στην Καταιγίδα) Going Inside a storm
  • Σκηνοθεσία: Σεργκέι Μικαελιάν Sergey Mikaelyan
  • Σενάριο: Sergey Mikaelyan, Daniil Granin
  • Συγγραφεύς: Δανιήλ Γκρανίν (Μυθιστόρημα)
  • Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντρ Μπελιάφσκι, Βασίλι Λανοβόι (Vasily Lanovoy), Βικτώρα Λέπκο, Ροστισλάβ Πλιάτ, Εβγένι Λαμπέντεφ
  • Έτος: 1965
  • Διάρκεια: 149΄
  • Χρώμα: Άχρωμη
    Χώρα: Ρωσία
  • Είδος: Δραματική
  • Μουσική: Βλαντλέν Τσιστακώβ (Vladlen Chistyakov)
  • Εταιρεία παραγωγής: Lenfilm Studio
Επίσης ένα βιβλίο και συνακόλουθα μια ταινία, για τη ζωτικής σημασίας συμβολή των επιστημόνων στην εξασφάλιση της ασφάλειας στις μεταφορές αφ' ενός, στη πρόγνωση και ενδεχόμενη αποτροπή των καταστροφικών φυσικών φαινομένων.

Μέσα στην Καταιγίδα - Το βιβλίο, μια παρουσίαση: Μέσα στην Καταιγίδα - Μυθιστόρημα 

Σε ένα τεύχος του Life της εποχής των 60's ένας Αμερικανός πιλότος τόνισε πως κάθε συγγραφεύς που θέλει να κάνει ένα μπεστ σέλερ θα 'πρεπε να γράψει για τους ανεμοστρόβιλους - τη μυστηριώδη απειλή απ' τους αιθέρες που κάνει τόσα αεροπλάνα γεμάτα επιβάτες να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της συντριβής. Μπεστ σέλερ ή όχι, ο Σοβιετικός μυθιστοριογράφος Ντανίλ Γκρανίν έγραψε το "Μέσα στην Καταιγίδα", πούλησε σχεδόν ένα εκατομύριο αντίτυπα στη χώρα τους και μεταφράστηκε στη Γαλλία στη σειρά "Έργα και Γνώμες" και σε πολλές άλλες γλώσσες. Στις γλαφυρές του σελίδες περιγράφονται οι προσπάθειες ενός τολμηρού επιστήμονα να ερευνήσει και να θέσει υπό έλεγχο τις καταιγίδες. Αλλά και η πολυκύμαντη ζωή των Σοβιετικών επιστημόνων, τον ενθουσιασμό τους, τις αντιπολότητες τους, τις αγάπες και τα μίση τους. Ο Γκρανίν που ήταν μόνο 46 όταν έγραψε το βιβλίο το 1965, είχε ήδη γράψει για τους επιστήμονες στο "Ζητήματα των Ωκεανών και εκείνων που Ψάχνουν". Γνώριζε τα όρια και τις αποτυχίες προς την αναζήτηση της αλήθειας και πεποίθηση του ήταν πως για να τα ξεπεράσεις πρέπει να τα βγάλεις προς τα έξω. Ένα βιβλίο που ο καθένας πρέπει να διαβάσει που θέλει να κατανοήσει τη ζωή των νέων Σοβιετικών γενιών.
(Έκδοση: Μέσα στην Καταιγίδα Μυθιστόρημα σελ. 344 Fredonia Books 2003)

Μουσική Σύνθεση Vladlen Chistyakov

Σκηνοθεσία Sergey Mikaelian

Kachaet Kachaet - τραγούδι ταινίας "Idu na grozu" 1965 Going inside a storm

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Ντοστογιέφσκι στον κινηματογράφο - 8 ταινίες

Σαμπεθάι Καμπιλής

Ώσπου να μας χωρίσει ο θάνατος